גז"ד למורשע ב-63 אשומים בפרשת מירמת לקוחותיו בין היתר בגין הצעתו לפרסמם בעזרת מגנטים פרסומיים

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום חיפה
39090-04-12
26.7.2012
בפני :
אורית קנטור - סגנית הנשיאה

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד אבי אור-זך
:
אשר אזרואל (עציר)
עו"ד ניר זאב
גזר דין

1.         הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע עבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן במסגרת הסדר טיעון.

            מדובר בכתב אישום מתוקן הכולל 63 אישומים בעבירות בניגוד לחוק העונשין - של קבלת דבר במרמה, חלקן בנסיבות מחמירות וחלקן שלא בנסיבות מחמירות ואיומים וכן בעבירות בניגוד לפקודת מס הכנסה ולחוק מע"מ שעניינן שימוש במרמה או בתחבולה במטרה להתחמק מתשלום מיסים.

            מדובר בסכום מרמה כולל של 378,492 ש"ח ובהעלמת מס בסך כולל של כ-443,372 ש"ח, כל אלה במשך כ-4 שנים.

2.         ב"כ המאשימה הפנה לתיקון 113 לחוק העונשין, שהינו בתוקף בעת גזירת הדין. לטענתו, בהתאם לעיקרון ההלימה ניתן לומר כי מעשיי הנאשם פגעו במספר ערכים חברתיים - פגיעה ברכוש האחר, התעשרות שלא כדין על חשבון האחר, פגיעה בחיי מסחר תקינים ובאמון שניתן ליתן באחרים במהלך ביצוע עסקים. כן נפגעו הערכים החברתיים המוגנים בעבירות מס כפי שנקבעו בפסיקה.

            לטענת ב"כ המאשימה מתחם הענישה ההולם בעניינו של תיק זה הוא בין 4 ל-6 שנות מאסר (והפעלת מאסר מותנה במצטבר) ואין סיבה לבית המשפט לסטות ממתחם זה כיוון שלא עומדת על הפרק שאלת שיקומו של הנאשם.

            ב"כ המאשימה ביקש לפסוק ענישה ברף העליון של המתחם, שכן לא מתקיימות הנסיבות המצדיקות הקלה והנאשם לא עשה כל מאמץ לתקן את העוול שגרם למתלוננים ולא החזיר להם את הכספים שנטל מהם.

הנאשם אף לא שיתף פעולה עם רשויות אכיפת החוק.

לא זו אף זו, הנאשם הוא בעל עבר פלילי ואף במאסר מותנה לא היה כדי להרתיעו. גם על פי הקריטריונים של הרתעת הנאשם והרתעת הרבים, יש מקום לאמץ את הרף העליון של מתחם הענישה.

ב"כ המאשימה הציג פסיקה התומכת בטיעוניו הן לעניין עבירות המרמה והן לעניין העבירות הפיסקליות וביקש כי ייגזרו שני עונשים נפרדים, מצטברים זה לזה באשר אין מדובר בכפילות או בחפיפה אלא בשני סוגי עבירות שונים. בנוסף ביקש ב"כ המאשימה להטיל מאסר מותנה משמעותי, קנס כספי ופיצוי.

3.         הסנגור טען כי הנאשם בן 36 ואב לשני ילדים קטנים. בפועל סכום המרמה האמיתי הוא נמוך מזה שנטען שכן כ-117,000 ש"ח הם צ'קים שבוטלו על ידי הלקוחות ולפיכך הנאשם לא קיבלם.

            כתב האישום תוקן לקולא במסגרת הסדר הטיעון.

            הנאשם התייתם מאביו בגיל 4, אחד מאחיו נרצח, אימו נפטרה בהיותו צעיר, סיים 12 שנות לימוד, עבד לפרנסתו אך בהמשך הסתבך כלכלית והתרשל בחבויותיו כלפי רשויות המס.

            הנאשם מתחרט עמוקות על מעשיו ומקבל עליהם אחריות. יש לזקוף לזכות את הודאתו בהזדמנות הראשונה, תוך חסכון בזמן שיפוטי הכולל העדת 120 עדי תביעה שעדותם נחסכה.

            יש לחלק את כתב האישום לשניים - מעשי המרמה הבאים לידי ביטוי באי פרסום המגנטים ואי ביצוע עבודות עבור הלקוחות ויש מעשים שבוצעו כלפי 4 לקוחות עיקריים שם ניסה הנאשם לבצע עימם מיזם משותף אך רימה אותם במהלך הדרך.

            ביחס לעבירות האיומים, מדובר בארבעה מקרים כלפי לקוחות שלא הפסיקו להתקשר לנאשם והוא נשבר ופלט מילים מאיימות כלפיהם מבלי שהתכוון לבצעם.

            ב"כ הנאשם הפנה לכך שחלק מהאישומים ישנים והעבירות בוצעו לפני 4-5 שנים ועל כן טען לשיהוי בהגשת אישומים אלה.

            לנאשם אין הרשעות קודמות בתחום המרמה ועברו דל יחסית, הנאשם פנה לפסיכולוגית ויועצת ארגונית וביקש ייעוץ עקב סכסוכיו עם לקוחותיו ולאחר שהרגיש שהוא מתנהל לא נכון.

            הנאשם עצור מה-16/04/12, מצבו הכלכלי בכי רע והוא היה המפרנס היחיד בבית עד שנעצר.

            בהתאם לתיקון 113 ביקש הסנגור לקבוע כי מתחם הענישה הראוי נע בין 6 חודשי מאסר ל-24 חודשים ויש לקחת בחשבון שמדובר במאסר ראשון של הנאשם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>